
İstikamet Tekeri
İstikamet tekeri palet grubuna yön veren bir elemandır. Dış kısmı bakla şeklindedir. Yüzeylerin çalışmasına uygun olacak şekilde tasarlanır. İçi boş olarak üretilen bu ürünler silindirik ebattadır. Dış yüzeylerinde ise gövdeye kaynaklı olarak birleştirme yapılıyor. Palet şasisine bağlı olan iş makinesi istikamet tekeri bir mil sayesinde bu bağlantıyı yapmaktadır. Makinenin yürüyüş zinciri gergisini bu parçalar sağlamaktadır. Çelik malzemelerden üretilen bu modeller kullanılacağı koşullara göre dökme mamullerden üretilmektedir. Farklı makine gruplarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanan istikamet tekerleri farklı ebatlarda hazırlanmaktadır.
İstikamet Tekeri Özellikleri
İstikamet tekeri özel uygulamalarda, dozerlerde, yükleyicilerde ve ekskavatör gibi iş makinelerinde kullanılır. Aşınan ve çalışan yüzeylerde sertleştirilmiş ve sağlam dizaynlarla konumlandırılır. Özellikle yüksek darbe ve şoklara karşı güçlendirilen bu tekerler makinelerin en önemli parçaları arasında yer alır. İstikamet kovanı çelik döküm ile yapılmakta ve oluşan büyük şok yük bu şekilde dağıtılmaktadır. Üretim aşamasında istikamet tekeri modelleri indiksiyon ve sertleştirme sayesinde daha az maliyetler ortaya çıkarır. Ayrıca ömrü uzar. Ağır koşullar göz önüne alınarak belirli üretim standartlarında hazırlanan bu parçaların montajı da oldukça kolaydır. Oem standartlarına uygun keçeler kullanılır. Bu parçalar ile ömür boyu bakım ve yağlama gerektirmeyen kullanımları olacaktır. Bu istikamet tekeri çeşitleri daha çok kazı makinelerinde, paletli inşaat ve istikamet makinelerindeki palet zincirlerine kılavuzluk ve yataklık eder.
İstikamet Tekeri Sistemi
İstikamet tekeri genel olarak üç temel parçadan oluşmaktadır. Bunlar teker, gergi pistonu ve gergi pistonu yayıdır. Bu tekerin dört ana görevi bulunur. Bunlar:
* Palet gerginliğinin ayarlanması
* Makinenin ağırlığının taşınmasında yardımcı olması
* Palete kılavuzluk yapması
* Paleti açma ve sarma işlemlerine yardımcı olmasıdır.
Yapısında istikamet, yatak, mil, burç, çift konik keçe, pim ve tapa bulunan istikamet tekeri parçaları ile tam bir bütündür. Paletin dengelenmesini sağlayan bu tekerler dönüş sırasında paletin yerinden çıkmasının da önüne geçer. Herhangi bir yerden hareket almayan istikamet tekerlekleri avare olarak boşta çalışmaktadırlar. Genel olarak 10 ile 30 numara yağlar bu tekerlerin bakımlarında kullanılabilir.

Paletli Yürüyüş Sistemi
Paletli yürüyüş sistemi kendini yolu üzerinde taşıyan makinelerdir. İtme, riperleme, sökme, kazı gibi çalışmalarda yetersiz kalan lastik tekerli makineler yerine bu sistemler tercih edilmektedir.

İş Makinası Palet Üretimi
İş makinası palet üretimi kullanıldığı iş makinelerine göre değişiklik gösterebilir. Malzemelerine metal ve kauçuk olmak üzere iki kısımda seçenekler bulunur. Metal palet üretimi en çok kullanılan çeşittir. Çoğunlukla çelikten üretilmektedir. Sert ze

Dünyanın En Büyük İş Makineleri
Dünyanın en büyük iş makineleri şimdiye dek üretilen en büyük iş makineleri arasında sayılabilir. Çalışma mekanizmaları, işlevleri ve tasarımları ile kullanım alanlarında sağladıkları avantajlar dışında pek çok hayranları da bulunur.